اهمیت تغذیه دوران بارداری

تغذیه در دوران بارداری به چه معناست؟
لحظه ای فرا می رسد که متوجه می شوید باردار هستید. ترکیبی از عصبیت، توهم و ترس. اما ما قدم به قدم پیش می رویم و از این روند لذت می بریم و بنابراین اولین پله ای که باید صعود کنیم تغذیه دوران بارداری است. این مرحله جدید به مواد مغذی بیشتری نسبت به آنچه که معمولاً دریافت میکنید نیاز دارد و این تغییر به نفع هر دوی شما خواهد بود. اما واقعا رژیم غذایی ما چیست؟ خیلی ساده است، زیرا باید یک رژیم غذایی متعادل دنبال شود . درست است که پزشک شما همیشه باید حرف آخر را بزند، اما ما به شما خواهیم گفت که در این رژیم می توانید هم پروتئین، هم چربی های سالم و هم مواد معدنی مصرف کنید.

تغذیه دوران بارداری چگونه باید باشد؟
به عنوان یک قاعده کلی، درست است که تغذیه قبل از تولد اساس یک رژیم غذایی متعادل و اساسی را تشکیل می دهد. به عبارت دیگر، هم سبزیجات و پروتئین های خوب و هم غلات کامل وجود خواهند داشت. با این حال، از آنجایی که مرحله کمی متفاوت است، باید به برخی ویتامین ها و مواد معدنی توجه کنیم.
- اسید فولیک یکی از ویتامین های اصلی است. این ویتامین در بارداری به جلوگیری از برخی مشکلات مادرزادی کمک می کند. بنابراین قبل از اقدام به بارداری خوردن آن توصیه می شود. درست است که ما نمی توانیم مقدار مورد نیاز آن را برای بدن دریافت کنیم، حتی اگر در برخی غذاها مانند اسفناج یا پرتقال یافت می شود. در واقع، اغلب به عنوان مکمل مصرف می شود.
- کلسیم : برای استخوان ها و دندان ها به کلسیم نیاز داریم. اما برای عملکرد بی عیب سیستم گردش خون و عضلانی نیز ضروری است. فراموش نکنید که به جلوگیری از پره اکلامپسی نیز کمک می کند . هم محصولات لبنی و هم بروکلی، ماهی سالمون و کلم پیچ حاوی مقادیر خوبی کلسیم هستند.
- ویتامین D نیز در کنار کلسیم نقش زیادی دارد. بنابراین به تقویت استخوان ها نیز کمک می کند. تخم مرغ و ماهی منابع این ویتامین هستند و به همین دلیل باید به آنها توجه کنیم.
- پروتئین ها: برای رشد خوب نوزاد ما باید پروتئین ها را نیز در نظر بگیریم. اگرچه ما آنها را در حال حاضر در یک رژیم غذایی اولیه قرار داده ایم، اما اکنون بیش از هر زمان دیگری باید از آن استفاده شود. همچنین هم گوشت سفید و هم لوبیا یا آجیل منابع عالی برای این ویتامین هستند.
نیاز به آهن
در دوران بارداری به آهن نیاز داریم. برای تغذیه نوزاد به اکسیژن بیشتری از طریق خون نیاز داریم. بنابراین در صورت نداشتن ذخایر آهن ممکن است کم خونی و همراه با آن سردرد ایجاد شود. با این حال، اگر جدیتر باشد، میتواند نوزاد را تحت تأثیر قرار دهد و باعث زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد شود. به یاد داشته باشید که اسفناج و غلات حاوی آهن هستند.

سوء تغذیه مادر در دوران بارداری چه عواقبی برای جنین دارد؟
درست است که ما همیشه باید خود را به دست متخصص بسپاریم و برای این کار باید همیشه از پزشک خود بپرسیم که می تواند رژیم غذایی ما را مطابق با نیازهای ما تنظیم کند یا خیر. با این حال، اگر سوء تغذیه وجود داشته باشد، عواقب نیز خواهد داشت که می تواند بسیار شدید باشد.
- نوزادان در درازمدت ممکن است به بیماری هایی مانند دیابت یا فشار خون بالا مبتلا شوند.
- دور سر کمتر از حد طبیعی باشد.
- ناتوانی های مادرزادی
- افزایش مرگ و میر در هنگام زایمان.
- IQ پایین
- هماهنگی کمتر
- همچنین عواقبی مانند خونریزی، سقط جنین یا جدا شدن جفت برای مادر وجود دارد.
برای همه این ها، وضعیت مادر نیز برای میزبانی یک زندگی جدید ضروری است. زیرا رشد جنین مربوط به مواد مغذی است که مادر دارد. اینها رشد را سریعتر و سالم تر می کنند. تغذیه دوران بارداری یکی از ارکان مهم برای بارداری سالم می باشد!