الگوهای خواب نوزادان چیست؟
در این مقاله، الگوهای خواب نوزادان را بررسی می کنیم و راه های کمک کردن به خواب نوزادان را ارائه می دهیم. به طور متوسط نوزاد تازه متولد شده بیشتر روز و شب را می خوابد و فقط هر چند ساعت یک بار برای تغذیه بیدار می شود. اغلب برای جدید سخت است که بدانند نوزاد چه مدت و چند وقت یکبار باید بخوابد.
متأسفانه در ابتدا برنامه مشخصی وجود ندارد و بسیاری از نوزادان روز و شب خود را عوض می کنند. آنها فکر می کنند قرار است شب بیدار باشند و روز بخوابند.
به طور کلی، نوزادان در مجموع حدود 8 تا 9 ساعت در روز و در مجموع حدود 8 ساعت در شب می خوابند. اما چون شکم کوچکی دارند، باید هر چند ساعت یک بار بیدار شوند تا غذا بخورند. اکثر نوزادان تا 3 ماهگی در طول شب (6 تا 8 ساعت) می خوابند. اما این خواب می تواند بسیار متفاوت باشد. برخی از نوزادان تا نزدیک به یک سالگی در طول شب نمی خوابند.
تعداد دفعات بیداری نوزاد در طول شب
در بیشتر موارد، کودک شما، شب از خواب بیدار می شود و حداقل هر 3 ساعت یکبار آماده غذا خوردن می شود. این که کودک شما چند وقت یکبار غذا بخورد بستگی به نوع تغذیه و سن او دارد. مطمئن شوید و با دکتر خود صحبت کنید تا بفهمید که آیا باید کودک خود را برای شیر خوردن بیدار کنید یا خیر.
مراقب تغییرات در الگوی خواب کودک خود باشید. اگر کودک شما به طور مداوم می خوابد و ناگهان بیدار می شود، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. یا ممکن است کودک شما در حال جهش رشد باشد و نیاز به خوردن بیشتر داشته باشد. برخی از اختلالات خواب صرفاً به دلیل تغییر در رشد یا به دلیل تحرک بیش از حد است.

مراحل مختلف الگوهای خواب نوزادان تازه متولد شده چگونه است؟
نوزادان همچنین از نظر هوشیاری در طول مدتی که بیدار هستند متفاوت هستند. به همین خاطر ممکن است رفتار های مختلفی از آن ها سر بزند.
فاز هشدار آرام
هنگامی که نوزاد در پایان چرخه خواب از خواب بیدار می شود، معمولاً یک مرحله هوشیاری آرام وجود دارد. این فاز زمانی است که کودک بسیار ساکن است، اما بیدار است و درگیر محیط می شود. در طول زمان هشدار آرام، نوزادان ممکن است به اشیا نگاه کنند یا خیره شوند و به صداها و حرکت پاسخ دهند. این مرحله معمولاً به مرحله هشدار فعال پیش می رود. الان زمانی است که کودک به صداها و مناظر توجه می کند و فعالانه حرکت می کند.
فاز گریه
بعد از مرحله هشدار آرام، مرحله گریه است. بدن نوزاد به طور نامنظم حرکت می کند و ممکن است با صدای بلند گریه کند. نوزادان به راحتی در مرحله گریه بیش از حد تحریک می شوند. اغلب بهتر است راهی برای آرام کردن کودک و محیط پیدا کنید. نزدیک نگه داشتن نوزاد یا پیچاندن او در پتو ( قنداق کردن ) ممکن است به آرام کردن کودک در حال گریه کمک کند.
اغلب بهتر است به نوزادان قبل از رسیدن به مرحله گریه غذا بدهید. در مرحله گریه، آنها می توانند آنقدر ناراحت شوند که ممکن است از سینه یا شیشه شیر خودداری کنند. در نوزادان، گریه کردن نشانه دیرشدن غذا است.

احتیاط در قنداق کردن
قنداق کردن به این معنی است که نوزادان تازه متولد شده را به خوبی در پتو بپیچید تا دست ها و پاهای آنها حرکت نکند. این کار می تواند باعث شود کودک احساس امنیت کند و به خوابیدن او کمک کند. می توانید یک پتوی مخصوص قنداق بخرید که برای قنداق کردن راحت تر طراحی شده است.
اما اگر کودک شما 2 ماه یا بیشتر است، یا اگر کودک شما می تواند خود به خود غلت بخورد، از قنداق استفاده نکنید. اگر نوزاد قنداق شده روی شکمش بغلتد، قنداق کردن ممکن است خطر SIDS (سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) را افزایش دهد.
وقتی فرزندتان را قنداق می کنید، به نوزادتان فضای کافی بدهید تا باسن و پاهایش را حرکت دهد. پاها باید بتوانند از ناحیه باسن به سمت بالا و بیرون خم شوند. پاهای نوزاد خود را طوری قرار ندهید که در کنار هم قرار گیرند و مستقیماً پایین بیایند. این کار خطر رشد صحیح مفاصل ران را افزایش می دهد. این کار می تواند مشکلی به نام دیسپلازی و دررفتگی لگن ایجاد کند.
همچنین اگر هوا گرم است مراقب قنداق کردن نوزاد خود باشید. استفاده از یک پتوی ضخیم در هوای گرم می تواند باعث گرمازدگی کودک شما شود و الگوهای خواب نوزادان را بهم بریزد. در عوض از یک پتو یا ملحفه سبک تر برای قنداق کردن نوزاد خود استفاده کنید.

کمک به خواب کودک
به دلیل تنوع بالای الگوهای خواب نوزادان، نوزادان ممکن است نتوانند الگوهای خواب و بیداری خود را شکل دهند، به خصوص در هنگام خواب شب. شما می توانید با دانستن علائم آمادگی برای خواب، آموزش به خواب رفتن خود به خود کودک و فراهم کردن محیط مناسب برای خواب راحت و ایمن، به خواب کودک خود کمک کنید.
نشانه های آمادگی خواب چیست؟
با مشاهده علائم زیر ممکن است کودک شما علائم آمادگی برای خواب را نشان دهد و زمان آن رسیده است که به سمت سرویس خواب نوزادی خود برود:
-
مالش چشم
-
خمیازه
-
نگاه کردن به دور
-
سر و صدا کردن

چگونه می توانید به کودک خود کمک کنید تا بخوابد؟
همه نوزادان نمی دانند چگونه خود را بخوابانند. وقتی زمان خواب فرا می رسد براساس تنوع الگوهای خواب نوزادان ، بسیاری از والدین می خواهند کودک خود را تکان دهند تا بخوابد. نوزادان هنگام شیر دادن به خواب می روند. داشتن یک برنامه روتین قبل از خواب ایده خوبی است. اما اگر یک نوزاد بزرگتر هنگام غذا خوردن در آغوش شما بخوابد، این مدل خوابیدن ممکن است به یک الگو تبدیل شود. پس از آن ممکن است کودک شما انتظار داشته باشد که در آغوش شما باشد تا بخوابد. وقتی کودک شما برای مدت کوتاهی در یک چرخه خواب بیدار می شود، ممکن است نتواند به تنهایی به خواب برود.
پس از دوره نوزادی، اکثر متخصصان توصیه می کنند اجازه دهید کودک در آغوش شما خواب آلود شود، سپس او را در حالی که هنوز بیدار است در رختخواب قرار دهید. به این ترتیب کودک شما یاد می گیرد که چگونه خودش بخوابد. پخش موسیقی ملایم در حالی که کودک شما خواب آلود است نیز راه خوبی برای کمک به ایجاد یک روال قبل از خواب است.